Prezantim ekskluziv nga Pitti Rodarte


Kate dhe Laura Mulleavy janë adhurueset e Firences. "Ne kemi shpenzuar orë të panumërta duke ëndërruar në qytetin poetik, çdo detaj aty na zgjon kureshtjet dhe imagjinatën tonë," shpjegon Laura. Meqë atëherë, ato ishin stilistet mysafir në Pitt në Firence në këtë vit. Sot, parashikuar më kolekcionin e Para-Pranverës 2012, paraqitjen e 10 fustanëve të përpunuar me kristale Swarovski, tyl, dhe pupla - u prezentuan në një ndërtesë në qendër të Firences në mesin e ndërtimeve me dritë neoni. Frymëzuar nga afresket së Fra Anxhelikos, qelizat e murgjit 'në manastirin e San Marco, dhe e Bernini Ecstasy të Shën Terezës', 10 veshjet janë gjithashtu me një dozë të arit të falsifikuar.
Por çfarë do të ndodhë në mbledhjen e pas kësaj nate në Itali? Për Elle Pitti konfirmohet se, veshjet do të jetë në ekranet e përhershme të muzeut të artit në Los Angeles. Stilistet hartuan dhjetë skulptura, të nivelit Couture prej ari, me 30.000 kristale Swarovski, tafta të çmuara, pikturuar me dorë në pupla, mëndafshi Georgette dhe panelet e zi e me ngjyrë metalike. Ato u frymëzuan me artizanatin e Kishës, veçanërisht afresket Fra Anxheliko nga ana e Kuvendit të San Marco dhe skulpturat e rëndësishme të Gianlorenzo Bernini e Ecstasy të Shën Terezës.

Ky është një koleksion shumë i veçantë nga dyshi Rodarte.
Dhjetë fustanët qenë strukturuar rreth një plani të vetëm: me një bust të skalitur, dhe me siluetë të njohur nga arti klasik.

-- Edisa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More